Ik ken veel vrouwen die geen nee kunnen zeggen, vaak overwerken en voor iedereen klaarstaan. Ze gunnen zichzelf (te) weinig tijd voor zichzelf en staan altijd voor een ander klaar. Mede hierdoor zijn ze het contact met zichzelf kwijtgeraakt en weten ze niet meer wat ze willen of wie ze zijn.

Iedereen heeft een rugzak en maakt allerlei dingen mee in het leven. Mooie en gelukkige ervaringen, maar ook verdrietige en moeilijke ervaringen maken deel uit van ieders leven.

Hoe ga je om met alles wat je in het leven meemaakt en gaandeweg op je pad tegenkomt? Hoe reageer jij op situaties en welk gedrag laat je zien? Reageer je altijd op dezelfde manier in bepaalde situaties en wil je dat terugkerend gedrag veranderen? Dan zul je de verborgen gedragspatronen moeten herkennen. Pas dan kun je ze doorbreken: Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

De wereld is een spiegel van wat er in ons leeft. Wat we in de wereld waarnemen is een reflectie, een spiegelbeeld van wat er in onszelf leeft en speelt. Dus hoe je reageert en waarom je dat zo doet, ligt in jezelf. Om inzicht in te krijgen in bepaalde gedachten of een bepaald gedrag nodig ik je graag uit om samen met mij ‘in de spiegel’ te kijken.

Spiegelcoaching is gericht op een doorbraak in je leven. Met behulp van systemisch werken brengen we een grote verandering in je leven. Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met anderen binnen dat systeem.

De ander is jouw spiegelbeeld. Jij reflecteert iets op de ander en de ander spiegelt dat terug. Ben je van binnen boos, dan straal je die boosheid uit en zal de boosheid ook weer naar je terugkomen. Als je in de spiegel iets ziet wat je minder leuk vindt, moet je dus bij jezelf aan de slag om de reflectie te veranderen.

Als je in de spiegel kijkt en een pukkel op je gezicht ziet dan smeer je geen zalfje op de spiegel. Je smeert dat zalfje op je pukkel en ziet vervolgens de pukkel kleiner worden en weggaan als je in de spiegel kijkt. Bij elke blokkade kijken we zogenaamd in de spiegel: wat heeft het je te vertellen, wat is de boodschap?

Er zijn meerdere spiegels. Ons lichaam is een van de spiegels. Maar ook onze kinderen en (huis)dieren spiegelen delen van onszelf. Spiegelen kan confronterend zijn. Het is tenslotte altijd makkelijker om een ander iets te verwijten. Dat lijkt veel makkelijker dan om onszelf te veranderen.

Ik help je om te begrijpen wat je spiegelbeeld je te vertellen heeft, zodat je dat gedragspatroon kunt veranderen.

Afspraak maken

Wil jij weten wie je bent en waarom je doet wat je doet? Ik help je graag om meer inzicht te krijgen in jezelf, zodat je dit kunt gebruiken in je dagelijkse leven en kunt worden wie je werkelijk bent.

Iedereen die de beste versie van zichzelf wil worden, kan bij mij een spiegelsessie boeken.

Maak een afspraak